Backup

Het veilig opslaan van uw data is ontzettend belangrijk voor uw bedrijf. Indien u deze gegevens niet consequent veiligstelt, maakt u uw bedrijf zeer kwetsbaar en zijn de verregaande gevolgen vaak niet te overzien.

Stelt u zich eens voor dat er door diefstal, brand, waterschade, een virus, stroomstoring of een ander technisch mankement belangrijke gegevens verloren gaan. Of dat uw huidige back-up niet terug te lezen is of (oude) beschadigde gegevens bevat. Dit zou een ramp zijn! Op zo’n moment is een goede back-up van essentieel belang voor uw bedrijf. Daarom biedt Martech het gemak en de zekerheid van een online back-up. Zo wordt er iedere dag automatisch een online back-up gemaakt van uw gegevens en zijn al uw gegevens op een veilige en betrouwbare plek opgeslagen.

Voorkom dataverlies

Stelt u zich eens voor. Hoeveel tijd en geld zou u moeten besteden om na het verlies van uw data weer back in business te zijn? Waarschijnlijk veel meer dan u zich nu realiseert! Daarom dient u om uw gegevens te beschermen dagelijks een reservekopie van uw data te maken, een ‘back-up’ genaamd. Wat hierbij van belang is, is dat zowel de back-up als het origineel beschikbaar moet zijn.

Zo is het maken van een back-up op bijvoorbeeld een extra harddisk, waarbij u de oude back-up steeds overschrijft met een recente versie niet zonder risico en biedt deze methode u onvoldoende bescherming tegen dataverlies. Als tijdens het maken van deze back-up bijvoorbeeld een crash optreedt of de bliksem inslaat, loopt u kans dat u het origineel kwijt bent en zowel de oude als de nieuwe back-up niet bruikbaar zijn.

Back-up met Martech

We merken dat ondernemers simpelweg te veel vertrouwen op hun systemen. Men gaat er vaak vanuit dat het niet mis zal gaan, want het is toch nog nooit misgegaan? Maakt u stelselmatig een back-up en controleert u regelmatig of u de back-up terug kunt zetten? Is uw tape back-up leesbaar en gebruikt u de tapes niet te lang? Bewaart u uw back-up buiten uw pand? Wordt er dagelijks een back-up gemaakt en is deze ook gecodeerd zodat wanneer de back-up in verkeerde handen valt ‘ze’ er niets aan hebben?

Er zijn veel dingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het maken van een backup. Gelukkig biedt Martech u het gemak en de zekerheid van diverse back-upoplossingen. Afhankelijk van uw specifieke situatie kunnen we u precies adviseren welke manier voor u het meest optimaal werkt. Daarnaast houden we in de gaten of de back-ups netjes gemaakt worden en zien we het meteen als er storingen optreden.