Online backup

Staat u er wel eens bij stil dat de data van uw bedrijf eigenlijk het belangrijkst is?
Indien u deze gegevens niet consequent veilig stelt maakt u uw bedrijf zeer kwetsbaar en zijn de verregaande gevolgen vaak niet te overzien.

Stelt u zich eens voor dat er door diefstal, brand, waterschade, een virus, stroomstoring of een ander technisch mankement belangrijke gegevens verloren gaan, of uw huidige backup niet terug te lezen is of (oude) beschadigde gegevens bevatten. Dit zou een ramp zijn! Op zo’n moment is een goede backup van essentieel belang voor uw bedrijf.

Wanneer uw data weg is, hoeveel tijd en geld moet u investeren om Back in Business te zijn?
Om uw gegevens te beschermen dient u dagelijks een reservekopie van uw data te maken, een ‘back-up’ genaamd. Wat hierbij van belang is, is dat zowel de backup als het origineel beschikbaar moet zijn.
Zo is het maken van een backup op bijvoorbeeld een extra harddisk, waarbij u de oude backup steeds overschrijft met een recente versie niet zonder risico en biedt deze methode u onvoldoende bescherming tegen dataverlies. Als tijdens het maken van deze backup bijvoorbeeld een crash optreedt of de bliksem inslaat, loopt u kans dat u het origineel kwijt bent en zowel de oude als de nieuwe backup niet bruikbaar zijn.

We vertrouwen simpelweg te veel op ons systeem:
Maakt u stelselmatig een backup en controleert u regelmatig of u de backup terug kunt zetten?
Is uw tape backup leesbaar en gebruikt u de tapes niet te lang?
Bewaart u uw backup buiten uw pand? Wordt er dagelijks een backup gemaakt en is deze ook gecodeerd zodat wanneer de backup in verkeerde handen valt ‘ze’ er niets aan hebben?

Martech biedt u het gemak en de zekerheid van online backup. U hoeft nooit meer te investeren in dure backupsoftware, tapes, tapestreamers, dure opslag en de tijd voor het maken en controleren van de backup.
Met een remote backup abonnement verloopt het maken van uw online backup voortaan geheel automatisch. Uw Online backup wordt elke dag veilig gecodeerd en gecomprimeerd opgeslagen in ons datacenter waar uw data altijd 24 uur per dag voor u beschikbaar is.